Nieuws

'FC Barcelona bindt sterkhouder tot 2026: vertrekclausule van één miljard'

'FC Barcelona bindt sterkhouder tot 2026: vertrekclausule van één miljard'

08-04-2022 08:49 Laatste update: 08:50

Volgens Fabrizio Romano is het een kwestie van tijd voordat FC Barcelona de contractverlenging van centrale verdediger Ronald Araújo wereldkundig maakt. De Uruguayaan gaat bijtekenen tot medio 2026.

De transfergoeroe verwacht dat de deal officieel naar buiten wordt gebracht binnen 'enkele dagen'. De doorgaans goed geïnformeerde Italiaan weet dat er een astronomisch vertrekbedrag is opgenomen in de verbintenis. Geïnteresseerde clubs kunnen het contract van Araújo voor maar liefst één miljard euro (!) afkopen. Hij wist zich onder de inmiddels vertrokken Ronald Koeman tot basiskracht te ontwikkelen en is daar ook na zijn vertrek blijven staan.

Daarnaast is Barcelona druk bezig om het contract van Gavi open te breken en te verlengen. De altijd nog maar zeventienjarige middenvelder klopt hard op de deur van het eerste elftal. Donderdag gaf trainer Xavi Hernández nog de voorkeur aan de kleine middenvelder boven een basisplaats voor Frenkie de Jong in de kwartfinale van de Europa League tegen Eintracht Frankfurt (1-1).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!