Nieuws

Voorzitter Marokkaanse bond kraakt trainer: 'Mazraoui en Ziyech moeten terugkeren'

Voorzitter Marokkaanse bond kraakt trainer: 'Mazraoui en Ziyech moeten terugkeren'

08-04-2022 08:15

De soap rondom Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui inzake een eventuele rentree in het nationale elftal van Marokko blijft de gemoederen maar bezighouden. De voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, Fouzi Lekjaa, wil dat het tweetal in genade wordt aangenomen door trainer Vahid Halilhodzic.

Onlangs besloot het duo niet in te gaan op een uitnodiging voor de voorselectie van de bondscoach, met wie zei een gebrouilleerde relatie onderhouden. "Er zijn problemen die moeten worden gecorrigeerd en die zullen we corrigeren zodat Mazraoui en Ziyech kunnen terugkeren naar het nationale team", reageert Lekjaa op de kwestie bij SOCCER212.

"Er zijn verschillen die naar voren komen", doelt de bondsvoorzitter op de moeizame relatie met Halilhodzic. "De best mogelijke beslissing is om het belang van het nationale elftal op de eerste plaats te stellen", aldus Lekjaa. Mazraoui en Ziyech worden verweten een gebrek aan discipline te hebben. De rechtsback van Ajax kwam voor het laatst in 2020 in actie voor De Leeuwen van de Atlas, waar de Chelsea-middenvelder in 2021 voor het laatst op mocht draven voor het nationale elftal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!