Tottenham weet op bezoek bij steenrijk Newcastle te winnen in wedstrijd met smetje

17-10-2021 19:47

Tottenham Hotspur heeft een 2-3 overwinning geboekt op bezoek bij Newcastle United. Daar zal naar verwachting niet het meest besproken onderwerp van de wedstrijd worden. Het duel tussen Newcastle en The Spurs werd namelijk ontsierd door een supporter die tijdens de eerste helft onwel raakte.

In het St. James' Park keek Tottenham al vroeg tegen een achterstand aan. Spits Callum Wilson wist Spurs-goalie Hugo Lloris met een kopbal te verschalken: 1-0. Een kwartier later kwam Tottenham alweer met een antwoord. Tanguy Ndombele ramde de bal van een meter of vijftien in het net voor de gelijkmaker.

Tottenham zocht daarna naar de voorsprong, die er via Harry Kane ook kwam. Ongeveer twintig minuten later werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Een Newcastle-supporter raakte namelijk onwel op de tribune. Tottenham-verdediger Sergio Reguilón was alert en sloeg alarm bij de arbitrage. Daarna kreeg de fan in kwestie medische hulp. Newcastle meldde uiteindelijk dat de supporter in stabiele toestand naar het ziekenhuis ging.

Daarna werd de wedstrijd weer hervat. Tottenham wist via Heung-Min Son al snel de 1-3 te maken. De Zuid-Koreaan kon de bal in het doel glijden na een voorzet van Kane. Toen invaller Jonjo Shelvey in de tweede helft rood kreeg, leek de wedstrijd gespeeld. Dat veranderde toen Eric Dier in de slotfase een eigen goal maakte. Daardoor stond de 2-3 stand op het scorebord.

Newcastle, dat daarvoor amper aanspraak maakte op een overwinning, zette een slotoffensief in. Dat leverde geen goal op, waardoor Tottenham met de drie punten terug naar Londen gaat. De formatie van Nuno Espirito staat nu vijfde in de Premier League. Newcastle bezet een teleurstellende negentiende positie.