Nieuws

Bankzitter in Griekenland blikt terug: 'Werd als basisspeler kampioen bij Ajax'

Bankzitter in Griekenland blikt terug: 'Werd als basisspeler kampioen bij Ajax'

8 april - 07:52
0

Lerin Duarte heeft in gesprek met Ajax Showtime teruggeblikt op zijn periode bij Ajax. Volgens de middenvelder kwam met zijn overgang van Heracles Almelo naar de hoofdstedelingen een jongensdroom uit. Daarnaast verwacht de 31-jarige linkspoot dat de Amsterdammers zaterdag zullen afrekenen met Sparta.

In 2013 speelde hij zich in de belangstelling van Ajax, waarna beide clubs overeenstemming wisten te bereiken over zijn overgang. "Een van de mooiste momenten was dat de transfer naar zo'n grote club rondkwam. Dat moest ik echt even beseffen", vertelt Duarte aan het medium. "Het gebeurt niet vaak dat je van een kleine club als Heracles in één keer de stap naar Ajax maakt. Alleen dat al was erg bijzonder."

Vooral zijn debuutseizoen in Amsterdam staat Duarte nog altijd helder op zijn netvlies. "In mijn eerste jaar bij de club ging alles supersnel. Ik kwam snel in het eerste en mocht mijn debuut maken voor de club in de Champions League", vertelt hij. "Tegen FC Barcelona in het Camp Nou. Dat zijn echt jongensdromen. Ik ben al vanaf kleins af aan Ajacied en droomde er altijd ervan om voor Ajax te spelen. Dat je je debuut dan in zo'n stadion mag maken, in de basis komt te spelen en kampioen wordt: Echt een jongensboek. Zulke moment kan niemand meer van je afpakken", vervolgt hij.

Na uitleenbeurten aan achtereenvolgens sc Heerenveen en NAC Breda en een definitieve terugkeer naar Heracles speelt Duarte nu al enige tijd in Griekenland, bij Aris FC. "Ik zit hier nu drie jaar. Met het gezin hebben we het erg naar onze zin gehad, alleen heb ik met de club wel veel problemen gekend. Met betalingen bijvoorbeeld", openbaart hij. "Dan moest ik uiteindelijk een advocaat inhuren en dan word je uit het team gezet, maar mag je daarna toch weer terug. Ik heb ook weinig gespeeld hier, want ben er ook een jaar uit geweest met een knieblessure", vervolgt hij tegen het platform.

Duarte verwacht niet dat koploper van de Eredivisie 'eventjes' afrekent met de huidige nummer zestien van de ranglijst, Sparta. "Ajax is niet in de beste vorm en heeft dit seizoen al laten zien dat het lastig is om tegen een kleinere club te spelen. Sparta gaat alles geven, dus het kan zomaar een lastige wedstrijd worden. Ik denk wel dat Ajax gaat winnen, ik zeg 3-0", besluit de fijnbesnaarde middenvelder.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
Ten Hag op de voet volgen? Beluister The King of Manchester-podcast hierboven óf via Spotify!

Plaats een reactie