Nieuws

'Onrust rond De Goffert na Gelderse derby: fans moeten in stadion blijven'

'Onrust rond De Goffert na Gelderse derby: fans moeten in stadion blijven'

17-10-2021 19:13

Er zijn rellen rondom De Goffert uitgebroken na de Gelderse derby. Medewerkers van Vitesse, journalisten en andere toeschouwers moesten meer dan een uur in het stadion blijven.

RN7, een lokaal medium, stelt dat een politiebusje in de buurt van De Goffert kort en klein geslagen is. De politie zou ook meerdere arrestaties verricht hebben, nadat mensen met stenen en vuurwerk gooiden. "We merken dat er veel geweld is richting de politie", stelt een woordvoerder tegenover Omroep Gelderland.

Datzelfde Omroep Gelderland stelt dat één van hun journalisten is bedreigd na de verhitte Gelderse derby. Daarnaast reed iemand met een scooter over de voet van diezelfde journalist heen, zo klinkt het. 

Het is al meerdere dagen onrustig door de Gelderse derby. Supporters deelden onderling plaagstoten uit en eerder op zondag kregen een aantal fans van beide ploegen het met elkaar aan de stok. Zo werd een man van achttien zwaargewond aangetroffen bij een tankstation. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!