Nieuws

Ajax neemt maatregelen en deelt 25 stadionverboden en boetes uit

Ajax neemt maatregelen en deelt 25 stadionverboden en boetes uit

17-10-2021 19:28

25 Ajax-supporters hebben een stadionverbod gekregen van de Amsterdamse club, weet supportersvereniging Ajax Life. Dat staat in verband met zwarthandel rondom de wedstrijden tegen Borussia Dortmund, PSV en Besiktas.

Ajax heeft 25 illegale verkopers van wedstrijdkaarten kunnen traceren en identificeren. De Amsterdammers delen fikse straffen uit: de betreffende mensen kunnen rekenen op een stadionverbod van achttien maanden en een boete van 450 euro. "Ajax zal deze personen ook aanmelden bij de KNVB voor een landelijk stadionverbod", vertelt een woordvoerder van de landskampioen tegenover de supportersvereniging.

De kans is goed aanwezig dat er nog meer verkopers opgespoord zullen worden. 'Als SV Ajax willen wij nogmaals benadrukken dat wij het betreuren dat er personen zijn die veel geld willen verdienen over de rug van medesupporters', schrijft Ajax Life. 'Zij maken misbruik van de populariteit van Ajax en de schaarste aan kaartjes die bij sommige wedstrijden ontstaat.'

Vervolgens waarschuwt de SV de Ajax-supporters om niet mee te werken aan zwarthandel. 'Voor je het weet kun je een lange tijd niet meer naar Ajax en ploft er daarnaast een pittige boete op de deurmat.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!