Nieuws

FIFA helpt gerucht uit de wereld: geen wedstrijden van honderd minuten op WK Qatar

FIFA helpt gerucht uit de wereld: geen wedstrijden van honderd minuten op WK Qatar

07-04-2022 11:55

De FIFA is niet van plan wedstrijden langer te laten duren om tijdrekken tegen te gaan. Het gerucht circuleerde in het begin van de week dat de wereldvoetbalbond van plan was wedstrijden honderd minuten te laten duren. 

Via een officieel statement heeft de bond laten weten dat er niets van het gerucht klopt. "Na enkele geruchten die zijn verspreid, willen wij graag duidelijk maken dat er geen veranderingen zullen plaatsvinden wat betreft lengte van voetbalwedstrijden. Dat zal niet gebeuren op het WK in Qatar of welke competitie dan ook", schrijft de FIFA op Twitter.

Onder meer Corriere dello Sport schreef dat de FIFA serieus was over het aanpakken van tijdrekken. De bond wilde volgens de krant niet gebruikmaken van zuivere speeltijd, maar overwoog wel om wedstrijden langer te laten duren. Van dat gerucht blijkt echter niks te kloppen. Nederland trapt het WK in Qatar op 21 november af tegen Senegal. Oranje zit verder in de poule met gastland Qatar en Ecuador. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!