Container was reddende engel bij ingestorte NEC-tribune: 'Die voorkwam erger'

Container was reddende engel bij ingestorte NEC-tribune: 'Die voorkwam erger'

17 oktober - 18:58
Eredivisie 0 Reacties

De schrik zit er goed in bij NEC-directeur Wilco van Schaik na de ingestorte tribune bij de Gelderse derby. Toen de spelers en fans van Vitesse aan het feesten waren, zakte een deel van het uitvak in.

Zoals het er nu naar uitziet, zijn er geen gewonden gevallen bij het incident. Dat doet Van Schaik uiteraard goed. "Mijn eerste vraag was ook: zijn er slachtoffers bij betrokken? Gelukkig niet, zoals het er nu uitziet. Er schoten wel dingen door mijn hoofd heen", vertelt Van Schaik bij ESPN, waarna hij de beelden te zien krijgt. "Oei... Ja, daar schrik ik wel van. Jeetjemina. Dit is heel erg."

Na de wedstrijd reageerde Van Schaik ook bij de NOS op de ingestorte tribune. Daar legt hij uit dat het erger af kon lopen bij een andere contructie van het uitvak. "Er stond een container onder die tribune en die heeft erger voorkomen."

Doordat Vitesse met 0-1 won in de Goffert, konden de Vitesse-fans feest vieren. Niet lang na het instorten van de tribune gingen de supporters en spelers van de Arnhemmers vrolijk verder met hossen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie