Breaking news

Villareal verrast en overklast Bayern, Danjuma opnieuw het goudhaantje

Villareal verrast en overklast Bayern, Danjuma opnieuw het goudhaantje

06-04-2022 22:56 Laatste update: 07-04-2022 01:04

Villareal heeft Bayern München met 1-0 verslagen in de kwartfinale van de Champions League. De ploeg van trainer Unai Emeri had het beste van het spel, en versloeg de koploper van de Bundesliga meer dan verdiend. Arnaut Danjuma was het goudhaantje en bombardeert zich met zijn goal tot all-time topscoorder in de Champions League voor de nummer zeven van de Primera División. 

Villareal stelde zich vanaf het eerste fluitsignaal dapper op tegen Bayern. Het speelde goed, verzorgd voetbal en zette hoog druk op de verdediging. Normaal gesproken weet de koploper van de Bundesliga hier wel onderuit te voetballen, maar nu had het geen antwoord. De goede start van El Submarino Amarillo wierp zijn vruchten af. Arnaut Danjuma stond op de goede plek na een schot van de Spaanse vedette Dani Parejo: 1-0. Bayern kreeg maar geen grip op de ploeg van Unai Emeri en tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Alleen Joshua Kimmich produceerde een volley van buiten de zestien maar zijn inzet was te opportunistisch, wat tekenend was voor het spel van Der Rekordmeister in de eerste helft. Vlak voor rust was het weer Villareal dat aandrong en zelfs scoorde. Francis Coquelin zag zijn voorzet in de lange hoek vallen, maar stond een haarlengte buitenspel.

In de tweede helft ging het op en neer, maar de beginfase was voor Bayern dat met een ander gezicht uit de kleedkamer kwam. Dit resulteerde in een kans voor Thomas Müller, die een teenlengte tekort kwam na een scherpe voorzet van Gnabry en een kopbal die voorlangs ging van Robert Lewandowski. Kort daarna was het weer Villareal dat dicht bij een 2-0 voorsprong was. Gerard Moreno besloot van een meter of 25 uit te halen, maar zag zijn inzet op de paal belanden. Tien minuten later was het Manuel Neuer die dramatisch in de fout ging op de middenlijn. De keeper, die bekend staat om zijn meevoetballende kwaliteiten, leverde in bij Moreno. De Spanjaard besloot om gelijk de trekker over te halen, maar schoot een meter naast. In het vervolg van de tweede helft kreeg Villareal nog een paar dotten van kansen via opnieuw Danjuma en de ingevallen Alfonso Pedraza, maar de schade bleef beperkt voor de ploeg van Julian Nagelsmann . 

Villareal verzuimde de score uit te bouwen en zal zich volgende week weer van zijn beste kant moeten laten zien. Beide ploegen treffen elkaar weer in de return in de Allianz Arena, waar Bayern alle zeilen bij zal moeten zetten om zich alsnog te kunnen plaatsen voor de halve finale van het miljardenbal. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!