Bayern wervelt langs Frimpong en Bakker en stelt eerste plek in Bundesliga veilig

17-10-2021 18:00

Bayern München heeft zondagmiddag hard uitgehaald op bezoek bij het Bayer Leverkusen van Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker. Der Rekordmeister won uiteindelijk met 1-5 en maakte al zijn goals al voor rust.

Voorafgaand aan het duel had Leverkusen, met Frimpong en Bakker in de basis, evenveel punten als Bayern. Toch kenden de bezoekers een zorgeloze middag in de BayArena: na drie minuten stond het al 0-1. Frimpong en Bakker moesten toezien hoe Robert Lewandowski het net wist te vinden, door de bal achter zijn standbeen langs raak te schieten.

Die stand bleef een klein half uur gehandhaafd, waarna Bayern afstand nam. In zeven minuten tijd maakte de Duitse kampioen vier treffers. In de dertigste minuut produceerde Lewandowski op simpele wijze zijn tweede goal van de wedstrijd. Thomas Müller zorgde vier minuten later voor de 0-3, door een schot van Niklas Süle van richting te veranderen. Daarna maakte Serge Gnabry, net als Lewandowksi, twee treffers: 0-5.

Daardoor kon Bayern in de tweede helft rustig aan doen. Leverkusen deed via Patrik Schick wel nog wat terug, waardoor 1-5 de einduitslag werd. Bayern München gaat daardoor weer aan kop in de Bundesliga, met één punt meer dan achtervolger en Ajax-opponent Borussia Dortmund. Leverkusen staat derde.