Degradatiezorgen voor Everton worden steeds groter: Weghorst en co. winnen kraker

06-04-2022 22:42 Laatste update: 22:54

De aanhang van Everton moet steeds serieuzer rekening gaan houden met een degradatie uit de Premier League. De ploeg uit Liverpool verloor woensdagavond met 3-2 in de degradatiekraker tegen Burnley.

Bij Everton zat Donny van de Beek wegens een blessure niet bij de selectie en Anwar el Ghazi begon op de bank. Burnley startte met Wout Weghorst in de punt van de aanval.

Al na een kwartier nam Burnley de leiding tegen de ploeg van trainer Frank Lampard. Nathan Collins kon uit een corner raakschieten. The Clarets gaven deze voorsprong vliegensvlug weer uit handen. Het was Richarlison die vanaf de penaltystip de 1-1 raakschoot. Vlak voor rust kreeg de Braziliaan wederom de kans vanaf elf meter. De bal ging op de stip na een discutabel moment, waarbij de VAR ingreep. De nummer 7 van Everton faalde niet: 1-2.

Na de voorsprong zette de ploeg van Weghorst alle zeilen bij om niet met een verlies van het veld te stappen. Dat wierp zijn vruchten af, want Jay Rodriguez tekende in de 57ste minuut voor de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd scoorde Maxwel Cornet ook de 3-2 nog, waardoor Burnley de drie punten in eigen huis hield.

Door de nederlaag heeft Everton nu nog maar één punt voorsprong op Burnley en blijft het steken op de zeventiende plek.