Nieuws

Gakpo over Engelse geruchten: 'Premier League is voor iedereen een streven'

Gakpo over Engelse geruchten: 'Premier League is voor iedereen een streven'

06-04-2022 21:52

Cody Gakpo wordt de laatste dagen veelvuldig in verband wordt gebracht met een overstap naar de Premier League. Ondanks de geruchten wilde aanvoerder van PSV zich liever op het Conference League-treffen met Leicester City focussen.

Zowel Manchester City, Liverpool als Arsenal zouden geïnteresseerd zijn in de linksbuiten. Laatstgenoemde is het meest concreet voor de Oranje-international. "Ja, ik vind het een hele mooie competitie", geeft Gakpo toe tegenover ESPN. "Er spelen veel goede spelers en er zijn veel grote clubs. Het is een van de grootste competities ter wereld en het is voor iedere speler een streven om naar de beste competitie te gaan."

Ondanks dat Gakpo komende zomer wellicht de overstap maakt richting Engeland, laat de aanvoerder van de Eindhovenaren zich niet van de leg brengen door de geruchten. "Ik heb meegekregen dat er een aantal clubs interesse hebben, maar daar ben ik nog niet mee bezig."

De Eindhovenaar kan tegen Leicester naar verwachting weer negentig minuten maken. Zaterdag tegen FC Twente was Gakpo nog niet fit genoeg volgens Roger Schmidt. "Je moet ook naar het medisch team luisteren. Ik zou twintig minuten kunnen invallen of niet spelen. Het liep totaal anders (PSV stond 3-0 achter bij rust, red.) en dus kwam ik erin. Zo ging het."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!