Groningen en Sparta blijven in onderste regionen van Eredivisie door gelijkspel

17-10-2021 17:44

Sparta en FC Groningen hebben elkaar in evenwicht gehouden. De twee ploegen hadden baat bij een overwinning, maar moeten genoegen nemen met een gelijkspel. Daar mag met name Groningen zich gelukkig mee prijzen.

Groningen en Sparta stonden voorafgaand aan het duel respectievelijk zestiende en zeventiende in de Eredivisie. Bij een overwinning zouden beide ploegen klimmen op de ranglijst. Na een minuut spelen kreeg Lennart Thy al een grote kans om Sparta op voorsprong te zetten. De Duister schoot echter naast.

In de 28ste minuut was het wel raak aan de andere kant. Cyril Ngonge kon de 0-1 maken na een heerlijke assist van Mohamed El Hankouri. Vijf minuten later stond de gelijke stand alweer op het scorebord. Bryan Smeets werkte de bal met zijn chocoladebeen achter Groningen-goalie Peter Leeuwenburgh.

Na rust was het Sparta dat de meeste kans had op een overwinning. De Rotterdammers kregen via Bart Vriends en Michaël Heylen goede kansen, maar de twee verdedigers verzuimden om te scoren.

In de laatste minuut kreeg ook invaller Emanuel Emegha een goede mogelijkheid namens Sparta, maar ook hij wist niet meer te scoren. Daardoor eindigt de kelderkraker tussen Sparta en Groningen gelijk. Eerstgenoemde blijft zeventiende staan, Groningen is nog steeds de nummer zestien van de Eredivisie.