Nieuws

'FIFA wil wedstrijden op WK honderd minuten laten duren door opmerkelijke reden'

'FIFA wil wedstrijden op WK honderd minuten laten duren door opmerkelijke reden'

06-04-2022 15:51

FIFA probeert het tijdrekken aan banden te leggen op een wel heel bijzondere manier: het verlengen van de duur van een wedstrijd. Hierdoor wil de Wereldvoetbalbond een eerlijker wedstrijdverloop creëren en het bewust vertragen van een duel uit het voetbal bannen.

Het nieuws wordt gebracht door Corriere dello Sport. De Italiaanse krant weet dat de FIFA druk bezig is de mogelijkheid te onderzoeken wedstrijden in Qatar honderd minuten te laten duren. In het licht van de discussie over tijdrekken is de mogelijke verandering niets nieuws: al jarenlang pleiten diverse prominenten uit de voetbalwereld voor de invoering van zuivere speeltijd.

Bij bijvoorbeeld basketbal en hockey is al jarenlang sprake van dit fenomeen, waardoor tijdrekken bij deze sporten verleden tijd is om een simpele reden: het heeft geen zin. Gemiddeld genomen bedraagt de effectieve speeltijd tijdens een Champions League-pot slechts één uur. Het staat de FIFA vrij een dergelijk voorstel in te dienen. Uiteindelijk is het de internationale spelregelcommissie (IFAB) die het besluit zal moeten goedkeuren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!