Vitesse verslaat NEC in beladen Gelderse derby door dubieuze treffer

Vitesse verslaat NEC in beladen Gelderse derby door dubieuze treffer

17 oktober - 17:12
Eredivisie 0 Reacties

Vitesse heeft in een beladen Gelderse derby aan het langste eind getrokken. De Arnhemmers wisten NEC met 0-1 te verslaan door een dubieuze goal.

Het was voor het eerst in vier jaar tijd dat er weer een derby tussen NEC en Vitesse op het programma stond. Na een kwartier spelen was het al raak voor de bezoekers. Oussama Darfalou bracht Nikolai Baden Frederiksen in stelling, waardoor laatstgenoemde kon afdrukken: 0-1. De Vitesse-goal was wel dubieus. Darfalou maakte bij het omspelen van Edgar Barreto hands en later in de aanval is de bal mogelijk over de achterlijn geweest. Desondanks liet de VAR de treffer staan.

In het restant van de eerste helft kreeg Vitesse nog wat mogelijkheden om de marge te vergroten, maar dat lukte niet. In het tweede bedrijf greep NEC het initiatief. Dat leverde een goede kans op voor Jonathan Okita, maar Eli Dasa maakte zijn poging net voor de doellijn onschadelijk. Een soortgelijke situatie deed zich ook voor aan de andere kant. Ondertussen lag de wedstrijd ook veel stil door opstootjes.

In de slotfase zette NEC alles op alles om de gelijkmaker te produceren, maar dat lukte niet. Daardoor neemt Vitesse de drie punten mee naar huis en staat het nu zesde in de Eredivisie. NEC is terug te vinden op de elfde plek.

Na de wedstrijd vierden de supporters van Vitesse feest in het uitvak. Vervolgens stortte een deel van de tribune, tot verbazing van de fans en analisten, in. Het lijkt erop dat er geen gewonden zijn gevallen bij het incident.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie