Nieuws

Romano weet het zeker: komst Rüdiger definitief van de baan voor FC Barcelona

Romano weet het zeker: komst Rüdiger definitief van de baan voor FC Barcelona

06-04-2022 12:05

Antonio Rüdiger komt in de zomerse transferperiode definitief niet naar FC Barcelona. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde journalist Fabrizio Romano verlengt de Spaanse grootmacht het contract van Ronald Araújo, waardoor de Duitser niet meer nodig is in Camp Nou.

Zoals bekend beschikt Rüdiger over een aflopend contract bij Chelsea, waardoor zijn toekomstige bestemming voer voor speculaties is. Romano weet dat de contractverlenging van Araújo inmiddels in kannen en kruiken is, waardoor de Barcelona niet tot actie over gaat om de verdediger van de regerend Champions League-houder te contracteren.

Met de verlening van de Uruguayaanse verdediger slaat Barça wederom een belangrijke slag. Onder trainer Xavi Hernández is hij uitgegroeid tot onbetwiste waarde centraal achterin. Naar verluidt had Manchester United interesse in de mandekker. Eerder deden de Blaugranas al zaken met een Chelsea-verdediger: Andreas Christensen komt in de zomer transfervrij over van The Blues.

Beide kampen hebben elkaar gevonden in een nieuwe, opgewaaardeerde verbintenis voor Araújo. Zijn vorige contract liep medio 2023 af. Over de duur van de hernieuwde overeenkomst is niets bekend, wel stelt Romano dat er een vertrekclausule is opgenomen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!