Nieuws

Piroe maakt diepe indruk in Engeland: 'Dat is iets wat alle topspitsen bezitten'

Piroe maakt diepe indruk in Engeland: 'Dat is iets wat alle topspitsen bezitten'

06-04-2022 10:45 Laatste update: 11:06

Swansea City-manager Russel Martin is erg tevreden over de prestaties van Joël Piroe. De voormalig PSV'er nam dinsdagavond de winnende treffer voor zijn rekening op bezoek bij Millwall, waarna hij kon rekenen op lovende woorden van zijn manager.

Piroe verruilde afgelopen zomer PSV voor Swansea City. De 22-jarige spits speelde al 40 wedstrijden in Engeland en het gaat hem tot op heden voor de wind in de Championship. Dinsdagavond tekende Piroe alweer voor zijn zestiende competitiedoelpunt. Dit zorgde voor veel blijdschap bij zijn manager. "Als ik van iemand had verwacht dat hij de winnende goal zou maken, dan was het Joël", zegt Martin in gesprek met de clubkanalen van Swansea. "Hij is zo'n koele afmaker, sterk met beide voeten en een technicus."

De voormalig PSV'er staat met zestien doelpunten op de vijfde plek in het topscorersklassement van de Championship. "Zijn belangrijkste kwaliteit is dat hij de juiste mentaliteit heeft wanneer hij zich voor het doel begeeft", vervolgt de Swansea-manager. "Hij is kalm en heeft het vermogen om op de beslissende momenten te ontspannen en te concentreren op zijn techniek. Hij biedt zichzelf ruimte en tijd. Dat is iets wat alle topspitsen bezitten." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie