Nieuws

'FIFA overweegt WK-duels van honderd minuten als remedie voor tijdrekken'

'FIFA overweegt WK-duels van honderd minuten als remedie voor tijdrekken'

05-04-2022 20:47

De FIFA wil tijdrekken tegengaan en overweegt om WK-duels 100 minuten te laten duren. De wereldvoetbalbond wil hiermee tijdrekken tegengaan.

De FIFA onderzoekt meerdere opties om tijdrekken tegen te gaan op het WK in Qatar, stelt Corriere dello Sport. De wereldvoetbalbond overweegt serieus om wedstrijden langer te laten duren, meer blessuretijd toe te voegen en strenger te handelen op gevallen van tijdrekken. 

De wereldvoetbalbond geeft als reden voor de veranderingen dat fans betalen voor een ervaring van negentig minuten. Onderzoek wijst echter uit dat, mede door tijdrekken, er slechts vijftig tot zestig minuten zuivere speeltijd is per wedstrijd. Gianni Infantino, de voorzitter van de FIFA, was op bezoek in Italië en legde daar de verklaringen af omtrent de langere speeltijd. 

De tijd moet uitwijzen of de maatregelen worden doorgevoerd. Mocht het zover komen, dan zijn Nederland en Senegal de eerste landen die een reguliere wedstrijd van 100 minuten spelen. De twee landen treffen elkaar op 21 november om 11.00 uur Nederlandse tijd. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!