Nieuws

Oud-Ajax-target Bellingham kijkt uit naar duel in Amsterdam: 'Voel me bevoorrecht'

Oud-Ajax-target Bellingham kijkt uit naar duel in Amsterdam: 'Voel me bevoorrecht'

17-10-2021 13:44

Jude Bellingham heeft zin in de wedstrijd tegen Ajax. De middenvelder van Borussia Dortmund, die ook in beeld was bij Ajax, kijkt er naar uit om alsnog in de Johan Cruijff Arena te spelen.

Dinsdag staat het treffen tussen Ajax en Dortmund op de planning. Bellingham is enthousiast. "Ajax is een geweldige ploeg", vertelt hij tegenover de officiële Bundesliga-kanalen. "Het zal een zware wedstrijd worden, maar we moeten er klaar voor zijn en alles geven wat we te bieden hebben. Kom maar op!"

Bellingham vergelijkt de uitwedstrijd tegen Ajax met die bij Besiktas. "De fans leven op intense wijze mee, ze houden van hun club. Het is een voorrecht om in dit soort wedstrijden te spelen", stelt de middenvelder, die een dik jaar geleden nog actief was op het tweede niveau in Engeland. "Toen speelde ik elke week bij clubs als Barnsley, nu mag ik in de mooiste stadions van Europa spelen. Ik voel me bevoorrecht."

Het treffen met Ajax zal nog een bijzonder tintje hebben voor Bellingham. De Amsterdammers hadden namelijk, net als Dortmund, serieuze interesse in het Engelse wonderkind. Dat maakte Ajax-directeur Edwin van der Sar afgelopen week bekend.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!