Nieuws

Alphonso Davies uitverkozen tot beste speler van Noord- en Midden Amerika

Alphonso Davies uitverkozen tot beste speler van Noord- en Midden Amerika

05-04-2022 14:00

Alphonso Davies mag zich de beste speler van Noord- en Midden-Amerika noemen. De razendsnelle linksback van Bayern München kreeg dinsdag het heuglijke nieuws van de Concacaf te horen dat hij deze eretitel heeft verdiend met zijn spel in 2021. De Canadees mocht afgelopen jaar twee bekers in zijn prijzenkast plaatsen na de gewonnen dubbel met Der Rekordmeister.

Davies eindigde in de uitverkiezing boven de Amerikanen Christian Pulisic (Chelsea) en Weston McKennie (Juventus), Mexicaan Hirving Lozano (Napoli), landgenoot Jonathan David (Lille) en de Jamaicaan Michail Antonia (West Ham United). Zij stonden ook op de shortlist, maar legden het af tegen de verdediger.

Davies mag zich in een mooi rijtje met spelers voegen die de CONCACAF-award eerder in ontvangst mochten nemen. Oribe Peralta, Keylor Navas (2x), Javier Hernández, Bryan Ruiz en Hirving Lozano gingen hem voor. De award is de kers op de taart van een mooie week voor de verdediger, die zich sinids een aantal dagen geleden mag heugen op de tweede WK-deelname uit de Canadese voetbalgeschiedenis.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!