Breaking news

'Botman op weg naar de Serie A, onderhandelingen in de laatste fase'

'Botman op weg naar de Serie A, onderhandelingen in de laatste fase'

05-04-2022 12:26 Laatste update: 12:37

Sven Botman staat voor een transfer naar AC Milan, weet transferexpert Fabrizio Romano dinsdagmiddag te brengen. De overgang van de Nederlandse verdediger van Lille OSC is erg dichtbij.

Milan is op dit moment druk bezig om een akkoord te bereiken met de nummer zeven van de Ligue 1. Naar verwachting gaat Botman in op het voorstel. Een overgang van oud Ajax-verdediger cirkuleert al maanden rond in transferland, maar is nu dus erg dichtbij. Afgelopen januari meldde de koploper uit de Serie A zich al bij de clubleiding van Lille, maar tot een transfer kwam het toen niet.

Botman maakte in de zomer van 2020 de overstap van Ajax naar Lille, nadat hij een jaar lang imponeerde in het hart van de verdediging bij SC Heerenveen. In zijn eerste seizoen bij de Fransen behaalde de verdediger gelijk een mooie prestatie. Les Dogues wisten de miljoenenploeg van Paris Saint-Germain achter zich te houden en werden landskampioen. Met 37 optredens had Botman een belangrijk aandeel in het kampioenschap en speelde hij zich verder in de kijker van de Europese top.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!