Nieuws

Veerman houdt hoop: 'Op het allerhoogste niveau een wedstrijd in mijn eigen dorp'

Veerman houdt hoop: 'Op het allerhoogste niveau een wedstrijd in mijn eigen dorp'

05-04-2022 08:49 Laatste update: 08:51

Joey Veerman steekt het niet onder stoelen of banken dat hij zijn jeugdliefde FC Volendam een warm hart toedraagt. De Volendammers leken dit seizoen zeker te gaan promoveren, maar zitten nu in een moeilijke periode. De PSV-middenvelder zag dat de huidige nummer twee van de Keuken Kampioen divisie het maandagavond opnieuw lastig had tegen Jong PSV (2-2).

Volendam bleef tussen medio augustus en eind februari ongeslagen, maar weet nu alweer zes wedstrijden op rij niet meer wat winnen is. Ook op de Herdgang werd nagelaten om de volle buit mee naar huis te nemen, zag Veerman met eigen ogen. "Ik dacht: ik ga maar weer een keer heen, misschien winnen ze dan weer eens", wordt hij geciteerd door De Telegraaf.

Ondanks het gelijke spel in Eindhoven, staat Volendam nog steeds op een plek die recht geeft op directe promotie naar de Eredivisie. Het Andere Oranje moet een voorsprong van drie punten op Excelsior zien te verdedigen. Veerman gaat de ontknoping op de voet volgen. "Het zou mooi zijn als we volgend seizoen met PSV 1 op bezoek kunnen in Volendam. Voor mij is dat natuurlijk top, op het allerhoogste niveau een wedstrijd in mijn eigen dorp te mogen spelen." In dat geval zou Volendam na dertien jaar terugkeren in de Eredivisie. "Het was in 2009 voor het laatst dat FC Volendam in de Eredivisie speelde, dat het stadion elke twee weken helemaal vol zat en het voetbal écht leefde. Dat is gewoon te lang geleden", besluit de PSV-er.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!