Nieuws

Van der Meyde: 'Ik was de duurste Premier League-speler op dat moment'

Van der Meyde: 'Ik was de duurste Premier League-speler op dat moment'

04-04-2022 22:39 Laatste update: 22:40

Ondanks dat Andy van der Meyde relatief weinig speelminuten heeft gemaakt in zijn carrière als voetbalprof, heeft hij enorm veel geld verdiend. Zo speelde hij omgerekend voor 90.000 euro per minuut bij Everton. Hiermee was hij de duurste speler van de Premier League op dat moment.

Van der Meyde kwam in zijn carrière uit voor Ajax, FC Twente, Internazionale, Everton en PSV. Hij verdiende veel geld en had er weinig moeite mee om het uit te geven. "Ik denk dat ik mijn carrière elf miljoen euro heb opgemaakt. Ik kocht auto's, kleding, juwelen, al die gekkigheid", zegt Van der Meyde in de Rookworst Podcast. "In de stad liep ik rond met een chequeboek. Ik zag in een juwelier een Rolex van 50.000 euro die ik wilde hebben. Toen ik bij de tandarts zat zag ik een lamborghini staan in een tijdschrift, twee dagen later stond die dan bij mij voor de deur."

Bij Everton verdiende Van der Meyde een flink salaris. Wegens blessureleed en problemen met trainer David Moyes kwam hij niet veel in actie bij de Premier League-club. "Ik verdiende vier jaar lang 45.000 euro, per week. Ze hebben daar nog steeds spijt dat ze mij ooit dat contract hebben gegeven", lacht hij. "Ik heb daar zeventien wedstrijden gespeeld en kostte 90.000 euro per minuut, hebben ze uitgerekend. Ik was de duurste Premier League-speler op dat moment."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!