Nieuws

'Kwestie van tijd voordat Afrikaans land WK wint, we hebben al de beste spelers'

'Kwestie van tijd voordat Afrikaans land WK wint, we hebben al de beste spelers'

04-04-2022 14:55

Vahid Halilhodzich, bondscoach van Marokko, acht Afrikaanse landen in de komende tien tot twaalf jaar niet kansloos voor een WK-titel. Volgens de Bosniër zijn de beste spelers van de wereld inmiddels al afkomstig uit Afrika.

Marokko wist zich via de play-offs te plaatsen voor het eindtoernooi in Qatar. Een eventuele titel komt nog te vroeg volgens de bondscoach. "Afrikaanse voetballers ontwikkelen zich meer en meer, maar er is nog iets meer tijd nodig voordat een Afrikaans land kan zegevieren op het WK", zegt Halilhodzic tegen de BBC.

"Vandaag de dag zijn Afrikaanse spelers als de beste van de wereld. Kijk naar bijvoorbeeld Mohamed Salah, Sadio Mané, Achraf Hakimi en Yassine Bounou (Sevilla, red.)", beweert hij. "De landen moeten effectiever worden en dan komt het op een dag allemaal samen. Het gaat niet nu gebeuren, maar in een periode van tien tot twaalf jaar gaat er een Afrikaans land zijn, dat het WK gaat winnen."

Met Noussair Mazraoui en Chelsea-middenvelder Hakim Ziyech is Halilhodzic al tijden gebrouilleerd. Onlangs werd de deur voor een rentree bij De Ontembare Leeuwen nog keihard dichtgesmeten door de oefenmeester. Op het WK is Marokko ingedeeld in een sterke poule: Canada, Kroatië en België zijn de tegenstanders in Groep F.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!