Nieuws

Van der Meijde verbraste elf miljoen euro: 'Ik was helemaal gek'

Van der Meijde verbraste elf miljoen euro: 'Ik was helemaal gek'

04-04-2022 13:50

Andy van der Meijde heeft in Rookworst de Podcast een boekje opengedaan over zijn uitgavenpatroon tijdens zijn actieve spelerscarrière. Daarnaast bespreekt hij het moment dat hij op het idee kwam om een eigen YouTube-serie in zijn auto te gaan produceren.

De gewezen aanvaller krijgt de vraag of er nog geld over is wat hij gedurende zijn spelersloopbaan verdiend heeft. "Nee man. Mijn neusbotje is helemaal weg", grapt Van der Meijde. "Ik heb gewoon geleefd. Ik kocht om de week auto's en huurde huizen met golfbanen, terwijl ik niet eens golf. Ik was helemaal gek. Je bent jong en krijgt heel veel geld. Dan denk je: het raakt nooit meer op", vervolgt hij.

Langzaam maar zeker raakte de voetballer aan lagerwal. "Als je dan naar beneden gaat, wil geen club je meer hebben. Ik heb elf miljoen euro opgemaakt. Ik liep in de stad met een chequeboekje. Als ik een Rolex zag van 50.000 euro dan kocht ik die. Ik was he-le-maal gek", vervolgt Van der Meijde. "Ik had geen enkel besef van geld. Wij moesten gewoon flessen inleveren thuis. Daarom waardeerde ik het ook zo", verklaart hij.

Met zijn eigen YouTube-serie Bij Andy in de Auto heeft de voormalig voetballer succes. "Ik heb gewoon iets gezien op televisie van James Gordon en toen dacht ik: hé, ik wil wat beginnen. Ik ben naar de Media Markt gegaan en heb camera's gekocht", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!