Interview

PSV-coach Schmidt verklaart wissels tegen PEC: 'Marco is 'a special issue''

PSV-coach Schmidt verklaart wissels tegen PEC: 'Marco is 'a special issue''

17-10-2021 12:30

Roger Schmidt legt uit waarom hij Noni Madueke en Marco van Ginkel voortijdig naar de kant haalde tegen PEC Zwolle. De Duitse oefenmeester maakt duidelijk dat de twee geen blessures hebben opgelopen.

PSV boekte zaterdagavond een uiterst moeizame zege op PEC. Toen de Eindhovenaren zochten naar de gelijkmaker, werden Madueke en Van Ginkel gewisseld. De wedstrijd tegen AS Monaco komt echter niet in gevaar voor eerstgenoemde. "Hij had alleen een beetje kramp, dus er was geen groot probleem", vertelt Schmidt bij ESPN.

Vervolgens verklaart Schmidt de wissel van Van Ginkel. "Marco had deze week wat problemen tijdens de training, hij was niet honderd procent fit. Marco is natuurlijk a special issue, want hij heeft bijna drie jaar niet gevoetbald door zijn blessures en operaties. We moeten hem blijven beschermen."

Schmidt gaat ook in op de moeizame zege van PSV. "We hebben het onszelf weer erg moeilijk gemaakt. We waren duidelijk beter, hadden meer kansen en veel balbezit. We hadden alleen moeite om te scoren en waren niet goed georganiseerd in de tweede minuut (toen Daishawn Redan de 0-1 maakte, red.). Door al die factoren tezamen hadden we opnieuw veel geduld nodig."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!