Bosz laat PSV alvast zien hoe het moet, Milan komt na comeback aan kop

16-10-2021 23:30

Het Olympique Lyonnais van trainer Peter Bosz heeft voor het nodige materiaal gezorgd dat PSV kan bestuderen. De Eindhovenaren spelen donderdag in de Europa League namelijk tegen AS Monaco en die ploeg werd door Lyon met 2-0 verslagen.

Olympique Lyonnais – AS Monaco 2-0
De ploeg van Bosz had gedurende de hele wedstrijd het betere van het spel en domineerde qua balbezit en verstuurde passes. Het belangrijkste aspect aan voetballen, het maken van doelpunten, moest echter wachten tot het laatst. Pas in minuut 75 werd het net gevonden en daarvoor was ook nog de hulp van de Monegasken nodig. Karl Toko Ekambi benutte een strafschop.

Vlak voor tijd verdubbelde Jason Denayer de marge en daarmee was de overwinning wel binnen. Het defensieve spel van Monaco en trainer Niko Kovac kan dus ontregeld worden en PSV doet er goed aan om de beelden  van de wedstrijd goed te bestuderen. De ploeg uit het ministaatje komt donderdag op bezoek in het Philips Stadion.

AC Milan – Hellas Verona 3-2
De gasten wonnen in hun historie nooit in San Siro, niet van Inter en niet van Milan. Toch leek het er lang op dat zaterdag de historische dag zou worden. Goals van Gianluca Caprari en Antonin Barák zorgden ervoor dat Hellas een 0-2 voorsprong pakte, maar na rust kwamen de Rossoneri op stoom.

Olivier Giroud maakte er na een uur spelen 1-2 van, een kwartier voor tijd benutte Franck Kessié een penalty en nog geen twee minuten later werkte Koray Günter een bal in eigen doel en stond Milan ‘gewoon’ op voorsprong. Dat was genoeg voor de formatie van trainer Stefano Pioli om aan kop te komen en dus werd die voorsprong zakelijk over de streep getrokken.