Nieuws

'Manchester United wil profiteren van 'ondergewaardeerde' FC Barcelona-verdediger'

'Manchester United wil profiteren van 'ondergewaardeerde' FC Barcelona-verdediger'

04-04-2022 09:52

Manchester United wil profiteren van de moeizame onderhandelingen die gaande zijn tussen Ronald Araújo en FC Barcelona, meldt Diario SPORT. Volgens de Spaanse krant zou de Uruguayaan het gevoel hebben niet voldoende gewaardeerd te worden, waardoor een vertrek niet per se uitgesloten is.

Volgens het dagblad hebben The Red Devils al een poging gedaan om Araújo te verleiden tot een overstap naar Engeland. Zij zouden hem een financieel 'heel aantrekkelijk' aanbod hebben gedaan en daarnaast bereid zijn een fikse transfersom aan Barcelona te betalen.

Naar alle waarschijnlijkheid versterkt Barcelona zich in de aankomende transferperiode met Andreas Christensen. De centrale verdediger van Chelsea loopt uit zijn contract, waardoor hij 'gratis' naar Camp Nou komt. Daarnaast zouden de Blaugranas ook bezig zijn om Antonio Rüdiger naar de kustplaats te halen, die eveneens over een aflopende verbintenis beschikt bij The Blues.

Dit alles zou tegen het zere been zijn van Araújo die meer waardering vraagt voor zijn sportieve prestaties. Onder trainer Xavi Hernández is de mandekker sinds de sportieve opmars van Barça verzekerd van een basisplek. Toch opteert hij voor een langer verblijf in Catalonië. Volgens SPORT is de international van Uruguay zowel Barcelona als Xavi dankbaar voor de mogelijkheid om voor de Spaanse grootmacht te spelen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!