Pedri de kleine grote man bij Barcelona in Spaanse topper tegen Sevilla

03-04-2022 23:43 Laatste update: 23:52

FC Barcelona heeft de stijgende lijn die het heeft ingezet doorgetrokken tegen Sevilla. De topper tussen de nummer twee en drie van Spanje werd beslist door één goal, een juweel van een doelpunt van Pedri.

Bij Barcelona stond Frenkie de Jong aan de aftrap, terwijl Memphis Depay en Luuk de Jong de bank warm hielden. Bij een overwinning van de Catalanen zou het betekenen dat ze op doelsaldo over Sevilla zouden klimmen op de ranglijst.

Barcelona had het betere van het spel in de eerste helft, wat resulteerde in een paar enkele kansen. Met name Ousmane Dembéle kwam een aantal keer dreigend voor de goal van Sevilla-sluitpost Bono, maar tot een doelpunt kwam het niet. Ook in de tweede helft was het Barcelona dat aandrong, hoewel Sevilla er in de omschakeling een aantal keer snel uit wist te komen. Toch viel in de 72e minuut de 1-0 waar zo lang naar werd gesnakt. Pedri, het wonderkind uit Las Palmas, wist op randje zestien twee verdedigers het bos in te sturen en raak te schieten.

Barcelona trok de overwinning over de streep en klimt een plek op de ranglijst. Sevilla zakt twee plaatsen en staat nu achter Atletico Madrid en Barcelona. De eerste plek is nog niet in zicht voor de Blaugranes. Het gat met koploper Real Madrid bedraagt nog twaalf punten.