Dumfries en De Vrij zegevieren in Turijn door chaotisch penaltymoment

03-04-2022 23:13 Laatste update: 23:15

Internazionale is als winnaar uit de bus gekomen in de Serie-A topper tegen Juventus (1-0). Matthijs de Ligt zag dat collega-international Denzel Dumfries met zijn Inter wist te winnen door een bijzonder penaltymoment.

Voor zowel Juve als Inter stond er veel op het spel zondagavond. Een nederlaag voor De Oude Dame zou betekenen dat het definitief af zou haken in de titelstrijd, terwijl een kampioenschap voor Inter ook ver weg zou zijn bij een verliespartij. In de eerste helft waren beide ploegen gewaagd aan elkaar, maar vlak voor rust onstond er een chaotische situatie.

Dumfries ging neer in de zestien, waarna de scheidsrechter op basis van VAR-beelden besloot om de bal op de stip te leggen. Penaltyspecialist Hakan Calhanoglu legde aan, faalde in eerste instantie, benutte de reboud maar de goal werd afgekeurd. Uiteindelijk moest de penalty in zijn geheel worden overgenomen omdat De Ligt te snel was ingelopen. De tweede poging was wel een koud kunstje voor de Turks international.

Het penaltymoment bleek het meest spectaculaire moment van de wedstrijd. Na rust was de club uit Turijn met Dusan Vlahovic en invaller Zakaria nog dichtbij, maar deze kansen troffen geen net. Inter kan daarom met een tevreden gevoel afreizen naar Milaan. Het gat met de koploper en tevens stadgenoot AC Milan is nu drie punten. Voor Juventus is de Scudetto nu definitief uit beeld.