Venijn zit in de staart bij Fortuna - Cambuur: late goal en VAR-ingreep

16-10-2021 23:01

Fortuna Sittard heeft eindelijk het zoet van de overwinning weer eens mogen smaken. De Limburgers wonnen een abominabel slechte wedstrijd tegen Cambuur met 1-0.

Voor Fortuna was er veel aan gelegen om de thuiswedstrijd tegen Cambuur in winst om te zetten. De Limburgers maken een matige seizoensstart door en hoopten met de teruggekeerde Zian Flemming, die voor het eerst dit seizoen weer mee kon spelen, kans te hebben op een resultaat. Dat was echter niet aan het spel af te zien.

De wedstrijd was van een bedroevend laag niveau, omdat ook Cambuur weinig potten kon breken. In de eerste helft viel er al weinig te genieten en pas na de rust kregen de aanwezigen in Sittard enige vorm van amusement voorgeschoteld. In minuut 51 dachten de gasten uit Friesland op 0-1 te komen, maar werd die goal terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Het leek er echter vooral op dat Fortuna en Cambuur vooral niet wilden verliezen en dat kwam het spelpeil absoluut niet ten goede. Het treffen stevende dan ook af op een bloedeloze 0-0, maar dat was uiteindelijk toch buiten George Cox gerekend. De Engelse back knikte binnen en werd daarmee matchwinner, omdat de late gelijkmaker van Mitchel Paulissen werd afgekeurd.