Reactie

Perez heeft medelijden: Bij elk moment zag je hem tien centimeter kleiner worden

Perez heeft medelijden: "Bij elk moment zag je hem tien centimeter kleiner worden"

03-04-2022 22:07

Joel Drommel maakte zaterdagavond geen sterke indruk met PSV in de wedstrijd tegen zijn oude club FC Twente (3-3). De doelman, die bezig was aan een sterke periode, zag er op een aantal momenten kwetsbaar uit.

"Gisteren had ik echt een soort medelijden met hem. Bij elk moment zag je hem steeds tien centimeter kleiner worden. Op deze manier verliest hij ontzettend veel vertrouwen", zei Perez voor de camera van ESPN. De analist geeft de hoop op de PSV-doelman nog niet op. "Dit moet echt een leerjaar zijn voor hem. Hij moet hier zo veel sterker uitkomen als hij nog een carrière op topniveau wil hebben volgend jaar", vervolgt Perez.

Mario Been denkt dat de druk die op de wedstrijd stond een rol heeft gespeeld in het falen van Drommel. "Er stond enorm veel druk op deze wedstrijd voor hem. Vooraf weet je dat je wordt vergeleken met Unnerstal en dan ga je een wedstrijd zo in", concludeerde Been.

Perez vindt dat een topkeeper juist onder grote druk moet presteren, maar vindt de vergelijking met Unnerstal scheef. "Ik vind dit een zeer oneerlijke vergelijking. Naar Unnerstal wordt met een totaal ander oog gekeken dan naar Drommel en dat heeft te maken met waar je speelt", is het oordeel van de Deen. "Unnerstal was een geweldenaar, maar dat laatste moment ging richting verstandsverbijstering", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!