Hekkensluiter PEC leidt ruim tachtig minuten, maar verliest toch van 'lucky' PSV

16-10-2021 22:55 Laatste update: 23:46

PSV is met de schrik vrijgekomen tegen PEC Zwolle. De hekkensluiter stond ruim tachtig minuten lang op voorsprong in het Philips Stadion, maar moest in de slotfase toch nog het hoofd buigen voor de zwijnende Eindhovenaren.

Al na drie minuten kon Joël Drommel de bal uit zijn eigen net halen. De doelman werd in de korte hoek verschalkt door Daishawn Redan, die na een snelle uitbraak van PEC op de goede plek stond om de bal tegen de touwen te werken. Een verrassend doelpunt, aangezien de Blauwvingers zeer moeilijk scoren en juist in het Philips Stadion dus wel op het formulier kwamen.

PSV liet het echter niet op zich zitten en opende direct de jacht op de gelijkmaker. Dat leverde gedurende de hele eerste helft een karrenvracht aan kansen op voor de Eindhovenaren, die door verschillende spelers werden gemist. Vooral Eran Zahavi had een pechdag: de Israëlische spits raakte de lat en had zeker twee keer moeten scoren.

Wat de formatie van trainer Roger Schmidt ook probeerde, de bal leek maar niet in het Zwolse doel te willen eindigen. Kostas Lamprou had daar ook een belangrijk aandeel in door meermaals een sta-in-de-weg te zijn en dus werd de rust met 0-1 gehaald door PEC. In de tweede helft werd een PSV-stormloop verwacht, maar dat viel alleszins tegen.

Natuurlijk was er veel balbezit voor de Brabanders en werden er de nodige ballen het Zwolse strafschopgebied in geslingerd, maar het aantal enorme kansen van voor de rust werd bij lange na niet meer gehaald. De frustratie bij spelers en fans nam alsmaar toe en met tien minuten te gaan stond de hekkensluiter van de Eredivisie nog steeds op voorsprong in het Philips Stadion.

Pas in minuut 84 veerden de Eindhovense fans op. André Ramalho kopte een corner binnen en dus waren er nog ruim zes minuten over voor PSV om toch nog een overwinning uit het vuur te slepen. De ploeg van Roger Schmidt had er daar echter maar twee van nodig. Cody Gakpo werd gevonden in het strafschopgebied en schoot door het midden binnen.

De 2-1 tegen de nummer laatst van de Eredivisie ontketende een waar volksfeest in het Philips Stadion en dat hield tot na het laatste fluitsignaal aan. De gastheren scoorden via Olivier Boscagli namelijk ook nog voor een derde keer en daarmee kon het feest echt beginnen. De Brabanders blijven in het spoor van koploper Ajax en over een week begint PSV met één punt achterstand aan de topper in Amsterdam.