Reactie

Tweede penalty is Mulder te machtig tegen Sparta: Ik baal er wel van

Tweede penalty is Mulder te machtig tegen Sparta: "Ik baal er wel van"

03-04-2022 18:00

SC Heerenveen-goalie Erwin Mulder kreeg zondag tegen Sparta de lastige taak om twee strafschoppen te keren. De oud Feyenoord-doelman slaagde hierin bij de eerste van Lennart Thy, maar moest daarna buigen voor de tweede Sparta-strafschop die werd benut door Vito van Crooij.

De bal ging een paar voor minuten voor rust op de stip, na vermeend hands van Heerenveen-back Rami Kaib. "Ik ben van mening: als het zo lang duurt… Het gebeurt aan de kant waar de grensrechter staat, ook waar de scheidsrechter is. En als het zo lang duurt, of het wel of geen penalty is… Op een gegeven moment moet een scheidsrechter daar een eigen keuze in hebben", aldus Mulder in gesprek met ESPN. "Dan duurt het wel langer voor die jongen die hem uiteindelijk moet gaan nemen. Dan probeer je wel wat te zeggen, maar gelukkig kon ik hem wel tegenhouden."

De tweede penalty was Mulder te machtig, waar hij een verklaring voor had. De doelman kwam naar eigen zeggen te snel in beweging, wat het makkelijker maakte voor van Crooij. "Ik baal er wel van, dat ik net iets te snel ga, waardoor ik hem een keus geef om door het midden te gaan."

Sparta-Heerenveen deelden uiteindelijk de punten. Heerenveen komt met het behaalde punt op een totaal van 31 punten en lijkt het seizoen hierdoor toch zonder degradatiezorgen uit te kunnen spelen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!