Van de Beek ontbreekt bij verliezend Everton, degradatiezone nog niet uit zicht

03-04-2022 17:34

Everton heeft nog geen gat kunnen slaan met de ploegen die in de degradatiezone verkeren in de Premier League. The Toffees speelden zondagmiddag de lastige uitwedstrijd tegen West Ham United en verloren deze met 2-1. Donny van de Beek moest vlak voor aanvang van het duel afhaken door een blessure die hij opliep in de warming-up.

Van de Beek was de laatste wedstrijden voor de interlandperiode ook al afwezig bij de ploeg van Frank Lampard en zou zijn rentree maken tegen The Hammers, maar voor de aftrap ging het mis.West Ham had vanaf de eerste minuut het betere van het spel en nam gelijk het initiatief. Na een half uur spelen kwamen de Londenaren op een 1-0 voorsprong. Aaron Cresswell liet Everton-doelman Jordan Pickford kansloos nadat hij de bal vanuit een vrije trap in de rechterbovenhoek jaagde.

Everton kwam vlak na rust met een antwoord. Mason Holgate, die de geblesseerde Van de Beek verving, kreeg het doelpunt na een van richting veranderd schot op zijn naam: 1-1. Na de gelijkmaker ging het mis voor de club uit Liverpool. Jarrod Bowen zette West Ham al snel na de gelijkmaker weer op voorsprong na attent reageren op een gepareerd schot van Michail Antonio. Tien minuten kwam Everton met een man minder te staan: Michael Keane kreeg zijn tweede gele kaart.

West Ham kwam hierna niet meer in de problemen en wist de wedstrijd winnend af te sluiten. Everton blijft door het verlies tegen een zeventiende plek aanhikken, met drie punten voorsprong op Watford. De ploeg van Frank Lampard heeft nog wel een aantal inhaalwedtrijden tegoed, te beginnen tegen Burnley aanstaande woensdag. Dit duel is gelijk een belangrijke, aangezien het verschil tussen beide ploegen op dit moment vier punten is.