Heerenveen 'toonde te veel ontzag' voor Ajax: 'Dat ging pas na de 0-1 beter'

Heerenveen 'toonde te veel ontzag' voor Ajax: 'Dat ging pas na de 0-1 beter'

16 oktober - 22:24
Eredivisie 0 Reacties

SC Heerenveen besloot net te laat te beginnen met voetballen tegen Ajax. Die conclusie trekt aanvoerder Tibor Halilovic, die merkte dat de Friezen iets te veel ontzag hadden voor hun tegenstander.

Pas nadat Ajax in minuut 24 op 0-1 kwam via Sébastien Haller, meldde Heerenveen zich zo nu en dan op de Amsterdamse helft. “Misschien kwamen we met te veel respect het veld op”, zegt Halilovic na afloop tegenover ESPN. “We lieten ze wat te makkelijk voetballen. Nadat we de eerste goal tegen hadden gekregen, pakten we het beter op. Dat was vooral in de eerste helft zo.”

De suggestie van de verslaggever dat de Friezen er vanwege de afwezigen bij Ajax vol op hadden moeten klappen, wordt door de Kroaat van de hand gewezen. “Ze hebben nog wel meer goede spelers, dus zo wilden we niet denken. We hebben ons gewoon zo goed als mogelijk voorbereid, wie er ook zou spelen bij hun.”

In de tweede helft was Heerenveen zo nu en dan dicht bij de gelijkmaker, maar was het David Neres die het treffen in het slot gooide namens de gasten uit Amsterdam.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie