Nieuws

Atlético en Simeone kraken 'Barcelona-code': 'Het verschil is Messi'

Atlético en Simeone kraken 'Barcelona-code': 'Het verschil is Messi'

03-10-2021 12:32

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone lijkt de 'FC Barcelona-code' te hebben gekraakt, maar zelf ziet hij dat anders. Het vertrek van Lionel Messi is volgens de Argentijn het grote verschil.

Simeone stond al twintig keer tegenover Barça in La Liga. De eerste zeventien gingen allen verloren, maar zaterdag boekte hij zijn tweede zege op de Catalanen. "In die andere wedstrijden was het spelbeeld niet veel anders, maar het verschil is dat Messi er nu niet bij is", legt Simeone uit waarom zijn Atlético nu wel weet te winnen. "Dit was voor ons de eerste confrontatie met Barcelona zonder Messi."

De regerend Spaans kampioen won door goals van Thomas Lemar en Luis Suárez met 2-0. "We hebben een zeer goede wedstrijd gespeeld", stelt Simeone. "Zij wilden ons pijn doen, maar we hielden het goed dicht. We hebben de wedstrijd gecontroleerd zoals we wilden, dit is een geweldige overwinning. Barcelona is namelijk nog steeds Barcelona."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!