Nieuws

Overwinning Bayern op losse schroeven: ploeg Nagelsmann stond met 12 op het veld

Overwinning Bayern op losse schroeven: ploeg Nagelsmann stond met 12 op het veld

03-04-2022 12:44

De overwinning van Bayern München op SC Freiburg (1-4) is door een opvallend incident mogelijk nog niet zeker. In de slotfase van het duel stond de regerend Bundesliga-kampioen namelijk met twaalf man op het veld.

In de 85ste minuut moest Kingsley Coman naar de kant voor Marcel Sabitzer. Tegelijkertijd kreeg Corentin Tolisso last van zijn maag en sprintte naar de kleedkamers. Coman dacht dat zijn landgenoot naar de kant ging voor de Oostenrijker en bleef daarom op het veld staan. Na zijn toiletbezoek betrad echter ook Tolisso het veld weer, waardoor Der Rekordmeister enkele seconden met twaalf man op het veld stond.

"Het was verwarrend", aldus Bayern-trainer Julian Nagelsmann tegenover de Duitse pers. "Maar het duurde maar een paar seconden en het had geen beslissende invloed op de wedstrijd."

Er gaat momenteel een screenshot rond op social media waarop duidelijk te zien is dat er twaalf Bayern-spelers op het veld staan. Mocht de zege worden afgenomen door de Bundesliga, kan het wellicht nog enigszins spannend worden in de Duitse competitie. Nummer twee Borussia Dortmund ging zaterdag hard onderuit tegen RB Leipzig (1-4), waardoor de voorsprong van Bayern momenteel negen punten bedraagt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!