Nieuws

Lokhoff heeft twijfels over NAC-overname: 'Nee, ik denk niet dat het doorgaat'

Lokhoff heeft twijfels over NAC-overname: 'Nee, ik denk niet dat het doorgaat'

03-04-2022 11:37 Laatste update: 11:48

Ton Lokhoff denkt niet dat de overname van NAC Breda door de City Football Group (CFG) doorgaat. De vertrokken technisch directeur had een vinger in de pap bij het overnameproces, maar baseert het zijn mening puur op zijn gevoel.  

In eerste instantie zou NAC in handen komen van een paar Amrikanen. "Ik heb in 2021 goede gesprekken gehad over wat zij wilden", aldus Lokhoff bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Ze hadden een deadline om het over te nemen. Dat is niet doorgegaan omdat er een lockdown kwam."

"Daarna is er een bouwondernemer (Karel Vrolijk, red.) bijgekomen, eventueel om het samen te doen. Ineens kwam City Group erbij, waarna het is losgebarsten in Breda. Alle supportersverenigingen willen het absoluut niet hebben en laten dat blijken", aldus Lokhoff, die afgelopen zomer bij NAC vertrok wegens een slechte relatie met toenmalig trainer Maurice Steijn.

Het feit dat er zoveel reuring ontstaat in Breda door de mogelijke overname van CFG, zegt veel over de grote achterban van NAC volgens Lokhoff. "Sportief maakt NAC geen goede tijd door, maar ze blijven wel groot. Ze willen de eigen cultuur en identiteit bijhouden en kijken naar Lommel en Troyes, City heeft al tien voetbalclubs. NAC moet NAC blijven en de identiteit behouden, vinden zij."

Daarom heeft Lokhoff grote twijfels bij de overname van CFG. "Ik denk dat het niet doorgaat, al heb ik die signalen niet. Dat is mijn gevoel. Of ik terug wil keren bij NAC? Ik heb afscheid genomen en daar geen seconde spijt van gehad. De deur blijft altijd open, maar in een andere organisatie met andere mensen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!