Nieuws

'PEC met minder fans in PSV-uitvak: grote groep supporters is aangehouden'

'PEC met minder fans in PSV-uitvak: grote groep supporters is aangehouden'

16-10-2021 21:26 Laatste update: 22:05

Een groep van 38 supporters van PEC Zwolle is zaterdagavond opgepakt in het centrum van Eindhoven. Ze wilden niet meewerken aan een controle van de politie.

De fans van PEC bevonden zich in een café in het centrum van Eindhoven, waar ze rond 18.30 uur werden gecontroleerd door de politie. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Op dat moment zou de groep zich tegen de politie hebben gekeerd en besloten de aanwezige agenten om tot aanhouding over te gaan. Daarbij werden wapenstokken gebruikt.

Vervolgens werd een passagiersbus door de politie van straat gehaald en alle inzittenden gevraagd om het voertuig te verlaten, zodat de PEC-fans met die bus naar het politiebureau konden worden gebracht. Het is niet duidelijk waarom de Zwollenaren zich plotseling tegen de politie keerden. Hun club speelt zaterdagavond de uitwedstrijd tegen PSV in het Philips Stadion.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!