Chelsea houdt koppositie dankzij uitblinker Mendy, De Vrij en Dumfries onderuit

Chelsea houdt koppositie dankzij uitblinker Mendy, De Vrij en Dumfries onderuit

16 oktober - 21:07
Eredivisie 0 Reacties

Chelsea heeft de koppositie in de Premier League weer overgenomen van Liverpool. The Blues hadden de handen vol aan Brentford, maar wonnen dankzij een goal van Ben Chilwell en een uitblinkende Édouard Mendy wel: 1-0.

Brentford – Chelsea 0-1
Door de overwinning van Liverpool op Watford, eerder op zaterdag, wist Chelsea dat een zege op de buren van Brentford noodzakelijk was om aan kop van de Premier League te blijven. Heel makkelijk ging dat echter niet. The Bees verkochten hun huid heel duur en ook na de 0-1 van Ben Chilwell, die heerlijk binnenstreepte, bleef het spannend.

In de slotfase beukte Brentford op de poort en was het aan Édouard Mendy te danken dat Chelsea overeind bleef. De doelman pakte aan aantal hele knappe ballen en zorgde er daarmee voor dat The Blues ook na dit weekend koploper van de Premier League zijn. Liverpool en Manchester City volgen allebei op één punt.

SS LazioInternazionale 3-1
Met Stefan de Vrij in de basis en Denzel Dumfries op de bank begon Inter uitstekend aan de lastige uitwedstrijd bij Lazio. Ivan Perisic benutte een penalty en dacht de avond er daarmee eenvoudiger op te maken voor de Nerazzurri, maar kwam van een koude kermis thuis. Na rust draaide Lazio het namelijk helemaal om: Immobile scoorde ook vanaf de stip en zag dat Felipe Anderson en Sergej Milinkovic-Savic de eindstand vervolgens op 3-1 bepaalden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie