Dortmund onderuit ondanks treffer Malen, Madrid wint dankzij Benzema

02-04-2022 20:26

Borussia Dortmund is zaterdagavond pijnlijk onderuit gegaan in de kraker tegen RB Leipzig. De bezoekers waren te sterk in Dortmund en liepen uit naar een 1-4 overwinning, ondanks een eretreffer van Donyell Malen. Real Madrid maakte zaterdag geen fout en won op bezoek bij Celta de Vigo met 1-2. Karim Benzema was verantwoordelijk voor beide treffers.

Borussia Dortmund - RB Leipzig 1-4
Het stadion van Borussia Dortmund was voor het eerst in ruim twee jaar volledig gevuld wat voor prachtige beelden zorgde. Na dertig minuten was het echter de uitploeg die op een comfortabele voorsprong stond door twee treffers van Konrad Laimer. 0-2 was tevens de ruststand.

Dortmund had niet veel te vertellen in de Bundesliga-kraker en zag na een klein uur spelen de achterstand zelfs tot 0-3 vergroot worden. Christopher Nkunku nam de treffer voor zijn rekening. Donyell Malen begon op de bank, maar mocht na ruim een uur voetballen binnen de lijnen treden.

In de slotfase was het Malen die voor de aansluitingstreffer zorgde op aangeven van Emre Can. RB Leipzig liet het er echter niet bij en maakte vijf minuten later de 1-4 via Dani Olmo, waardoor het duel beslist werd.

Door de nederlaag blijft koploper Bayern München een voorsprong van negen punten behouden op Dortmund. Leipzig kruipt door de overwinning iets dichterbij en staat op de vierde plek. De achterstand op nummer drie Bayer Leverkusen bedraagt drie punten.

Celta de Vigo - Real Madrid 1-2
Real Madrid won vier van de laatste vijf wedstrijden en lijkt niet te stoppen op weg naar de volgende Spaanse landstitel. Karim Benzema opende na ruim een kwartier spelen de score vanuit een strafschop. De Fransman speelt dit seizoen de sterren van de hemel bij de Koninlijke en was deze wedstrijd opnieuw belangrijk. 0-1 was ook de ruststand.

Na rust pakte Celta de Vigo de draad op en kwam het snel op gelijke hoogte. Nolito zorgde na ruim vijftig minuten spelen voor de gelijkmaker. Benzema miste een strafschop, maar mocht na ruim een uur spelen een derde keer aanleggen en maakte zijn tweede treffer van de avond. De voorsprong van Real kwam niet meer in gevaar.

Door de nipte overwinning staat Real maar liefst twaalf punten voor op nummer twee Sevilla. Nummer drie Barcelona volgt op vijftien punten achterstand, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Celta de Vigo blijft twaalfde staan, maar staat slechts vier punten voor op nummer vijftien Elche CF.