Rode Eagles houden stand: Adelaarshorst viert zwaarbevochten overwinning

16-10-2021 20:43

Go Ahead Eagles heeft drie punten overgehouden aan de Overijsselse derby tegen Heracles Almelo. De formatie uit Deventer moest in de slotfase met negen man knokken voor de punten, maar sleepte de 3-2 overwinning wel uit het vuur.

Het treffen op de kolkende Adelaarshorst stond bol van de emotie, passie en strijd. Dat culmineerde na een half uur voetballen in de 1-0 van Luuk Brouwers, die met zijn doelpunt een volksfeest ontketende in Deventer. Dat was echter van korte duur. Keeper Warner Hahn schoot de bal vlak voor rust zomaar in de voeten van Rai Vloet en die vond het lege doel: 1-1.

In de tweede helft ontvouwde zich een schouwspel zoals het een derby betaamt. Er waren over en weer kansen te noteren en uiteindelijk zorgde Mats Knoester voor een nieuw feestje aan de Vetkampstraat. Hij maakte een eigen doelpunt en tot overmaat van ramp prikte Brouwers vier minuten later ook nog de 3-1 binnen.

De Overijsselse burenruzie bleef echter verrassen en dus kwam Heracles via Marco Rente al gauw terug tot 3-2. De formatie uit Almelo begon vervolgens te drukken in de jacht op de gelijkmaker en kreeg hulp van Giannis Botos, die een rode kaart ontving en Eagles dus in ondertal achterliet. Met nog twintig minuten op de klok sloot de Deventer formatie de poort en moest het knokken.

Dat werd alleen nog maar noodzakelijker toen invaller Isac Lidberg ook een rode prent pakte en er dus negen Eagles in de negen minuten blessuretijd moesten bikkelen om de punten thuis te houden. Dat lukte, want met twee man minder maakte Mats Deijl er zelfs nog 4-2 van en dus kon uitgelaten Adelaarshorst een heerlijke derbyzege op Heracles gaan vieren.