Nieuws

Coronabesmetting zet streep door weerzien met eigenlijke werkgever van De Jong

Coronabesmetting zet streep door weerzien met eigenlijke werkgever van De Jong

02-04-2022 12:56 Laatste update: 12:59

Luuk de Jong zal niet in actie komen tijdens FC Barcelona - Sevilla. De Nederlandse spits is besmet geraakt met het coronavirus, zo bevestigt de club via de officiële kanalen.

In het statement van FC Barcelona valt te lezen dat De Jong 'in goede gezondheid verkeert'. Toch gaat er voor hem een streep door het treffen met zijn eigenlijke werkgever. Dit seizoen scoorde de international zes keer in 22 officiële optredens, namens de opkrabbelende Spaanse grootmacht. Begin 2022 was hij van levensbelang voor trainer Xavi Hernández door enkele beslissende doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Zondag staat de topper in Camp Nou op het programma. Qua verliespunten staan beide ploegen gelijk, alleen speelde Sevilla een wedstrijd meer. De Rojiblancos staan tweede in La Liga met 57 punten, waar de Blaugranas het moeten doen met een derde plaats en 54 punten. Koploper Real Madrid lijkt uit zicht voor beide ploegen. De voorsprong van De Koninklijke op FC Barcelona bedraagt twaalf punten met nog negen wedstrijden te gaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!