Ajax glijdt niet uit over Friese bananenschil: vizier kan op ‘Dortmund-thuis’

Ajax glijdt niet uit over Friese bananenschil: vizier kan op ‘Dortmund-thuis’

16 oktober - 20:35
Eredivisie 0 Reacties

Ajax heeft de uitwedstrijd bij sc Heerenveen zonder kleerscheuren overleefd. De Friezen maakten het vooral in de tweede helft spannend, maar uiteindelijk waren goals van Sébastien Haller en David Neres genoeg voor een Amsterdamse zege.

Zonder de Zuid-Amerikaanse internationals koos Erik ten Hag voor een formatie waarin Mohammed Kudus en Perr Schuurs een basisplaats hadden. Dat tweetal moest ervoor zorgen dat de impulsen van spelers als Antony en de ‘grinta’ van Edson Álvarez alsnog in het Amsterdamse spel zouden zitten en dat lukte in de eerste helft aardig.

Onder aanvoering van Daley Blind, die met prima passes strooide op de vijandelijke helft, zette Ajax de thuisploeg vast en na een klein half uur voetballen kwam daar ook een doelpunt uit voort. Blind zette het zelf op door Tadic langs de lijn weg te sturen en zag hoe de Serviër de bal panklaar voor de voeten van Sébastien Haller neerlegde. Die kon simpel binnenschuiven: 0-1.

Zonder grote mogelijkheden bij elkaar te spelen was Ajax ook na de openingstreffer de baas in het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen beperkte zich tot counteren en kwam er zo nu en dan wel gevaarlijk uit, maar moest wachten tot de tweede helft voordat het zich echt met het spel kon gaan bemoeien. De Ajacieden kwamen namelijk zwak uit de kleedkamer.

Via de rappe Anthony Musaba en targetman Henk Veerman werden de Friezen gevaarlijker en gevaarlijker en de gelijkmaker hing in de lucht. Toch viel het doelpunt aan de andere kant en het was een bevrijdende goal voor invaller David Neres, die met zijn eerste kopgoal ooit in de Eredivisie de stand op 0-2 bracht en het pleit daarmee beslechtte.

De driepunter van Ajax kwam niet meer in gevaar en dus is en blijft de formatie van Ten Hag koploper. Het loopt uit ten opzichte van Feyenoord en kan met een goed gevoel toe gaan werken naar het Champions League-treffen met Dortmund en de competitiekraker tegen PSV van volgende week zondag.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie