Feyenoord verslikt zich in dapper RKC en ziet perfecte thuisreeks eindigen

16-10-2021 18:27

Feyenoord heeft de perfecte thuisreeks van dit seizoen hardhandig zien eindigen. RKC Waalwijk streed voor wat het waard was in De Kuip en sleepte uiteindelijk een 2-2 gelijkspel uit het vuur.

De uitverkochte Kuip schreeuwde Feyenoord meteen naar voren en de spelers op het veld gaven gehoor aan de oproep. De ene na de andere aanvalsgolf rolde op het doel van RKC-keeper Vaessen af en het was wachten tot er een doelpunt viel. Jens Toornstra was degene die erin slaagde om die goal te maken. Met een bekeken schuiver zette hij alle Waalwijkers op het verkeerde been: 1-0.

Wie dacht dat de Stadionclub daarmee op cruise control verder kon voetballen, kwam bedrogen uit. Uit het niets kwam RKC op gelijke hoogte en dat gebeurde na een fout van Marcos Senesi. Hij liet zich veel te gemakkelijk aftroeven door Jens Odgaard, die de verre hoek vond (1-1) en het uitvak deed ontploffen. De aanwezige Geelblauwen mochten even later tot hun verbazing nogmaals juichen.

Senesi speelde weer een dubieuze rol, omdat hij Vurnon Anita bij de tweede paal uit het oog verloor. De kleinste man op het veld kopte aldaar de 1-2 tegen de touwen en dat was reden voor het Legioen om de eigen spelers op een striemend fluitconcert te trakteren. Na de rust werden de Rotterdammers een stuk vrolijker toen Guus Til op aangeven van Senesi de gelijkmaker noteerde.

Erop en erover was het plan van Arne Slot en zijn mannen, maar zo gemakkelijk ging dat niet. RKC haalde het tempo uit de wedstrijd en frustreerde alle aanwezigen met een Feyenoord-hart door alles op een punt te gooien. Toch had de Stadionclub vijf minuten voor tijd een doelpunt móeten maken. Dessers kwam plots helemaal vrij voor Vaessen en schoot vervolgens veel te wild over.

De zeven minuten extra tijd die scheidsrechter Van Boekel bijtelde werden met gejuich ontvangen in De Kuip, maar dat haalde niets meer uit. Behoudens de gemiste megakans van Dessers, een kopbal van Jahanbakhsh en een gevaarlijke scrimmage in minuut 99 wist Feyenoord weinig echt gevaar te stichten en dus was het punt voor RKC niet eens zo gek onverdiend. De Stadionclub staat nu vierde, maar de concurrentie krijgt dit weekend de mogelijkheid om uit te lopen.