Nieuws

'Natuurlijk sta ik ervoor open als de bondscoach van Nederlands geïnteresseerd is'

'Natuurlijk sta ik ervoor open als de bondscoach van Nederlands geïnteresseerd is'

02-04-2022 09:36

Mauro Júnior is in de voorbije maanden uitgegroeid tot onmisbare kracht in het elftal van PSV-trainer Roger Schmidt. De multifunctionele Braziliaan is maar wat blij met de samenwerking met de Duitse coach en sluit een carrière in het Nederlands elftal niet uit.

Lange tijd zag het er niet naar uit dat Mauro Jr. zou slagen bij de Eindhovenaren. De middenvelder werkte zijn wedstrijden af bij Jong PSV, totdat Schmidt een beroep op hem deed als vleugelverdediger. "Hij verdient het om hier met een prijs te vertrekken. Dat is mijn doel en die van het team. Daarnaast is het een goede coach en een mooi persoon", zegt de huidige rechtsback van de Brabanders tegen de NOS.

Mede ingegeven door eventuele transferplannen vroeg Mauro Júnior onlangs een Nederlands paspoort aan. Daarnaast betekent dit ook dat een interlandloopbaan bij Oranje niet uitgesloten is. "Tja, alles is mogelijk. Natuurlijk sta ik ervoor open als de bondscoach van Nederlands interesse in mij heeft. Maar ik bekijk altijd alles wedstrijd voor wedstrijd. Ik kan nu niet over de toekomst gaan praten. Ik moet gewoon de beslissingen nemen die het beste voor mijn loopbaan zijn", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!