Sterk Leicester legt Man United over de knie, stadgenoot City zegeviert wel

16-10-2021 17:55 Laatste update: 18:00

Manchester United blijft aanmodderen in de Premier League. De uitwedstrijd bij Leicester City leverde een 3-2 nederlaag op en dus neemt de druk op manager Ole Gunnar Solskjaer toe.

Leicester City - Manchester United 4-2
Het duel tussen The Foxes en The Mancunians werd een waar voetbalgevecht. De eerste helft eindigde op 1-1 door wonderdoelpunten van Mason Greenwood en Youri Tielemans, waarna het spektakel in de tweede helft een kwartier voor tijd losbarstte. Çaglar Soyünçü prikte de 2-1 tegen de touwen, vier minuten later maakte Marcus Rashford weer gelijk en in de daaropvolgende aanval scoorde Jamie Vardy. In blessuretijd bepaalde Patson Daka de eindstand op 4-2.

Toen de stofwolken waren opgetrokken in het King Power Stadium bleek dat United een uitgelezen kans op plek twee had laten liggen. In de afgelopen zeven wedstrijden wist de formatie van Solskjaer sowieso maar twee keer te winnen en dus neemt de druk op de Noorse manager toe. Komende week spelen The Red Devils een Champions League-wedstrijd tegen Atalanta.

Manchester City - Burnley 2-0
De afgelopen drie wedstrijden tussen Man City en Burnley in het Etihad Stadium eindigden allemaal in 5-0 en dus was er weinig reden tot optimisme voor de bezoekers. Dit seizoen werden ze echter gespaard door de formatie van Pep Guardiola. Doelpunten van Bernardo Silva en Kevin de Bruyne leverden een zakelijke 2-0 overwinning en de voorlopig tweede plaats op.