Club Brugge doet goede zaken en wint van hekkensluiter, Lang weer trefzeker

01-04-2022 22:55

Club Brugge heeft op bezoek bij hekkensluiter Beerschot VA gedaan wat het moest doen. In de uitwedstrijd won het mede door een goal van Noa Lang met 1-3.

De nummer twee van de Jupiler Pro League is in vorm. Club wist in de afgelopen zes wedstrijden de volle achttien punten te pakken. Het elftal van Alfred Schreuder ging ook in het uitduel met Beerschot goed van start. Het was Lang die na minder dan twintig minuten voor de openingstreffer zorgde. De oud-Ajacied schoot knap raak uit de draai en bracht de bezoekers op 0-1.  Lang is sinds de komst van Schreuder niet altijd verzekerd van een basisplaats. De afgelopen weken moest hij het vooral doen met invalbeurten onder de Nederlandse trainer.

In de tweede helft liepen de bezoekers uit. Mats Rits tekende de 0-2 aan en Charles De Ketelaere schoot vijf minuten later zelfs de 0-3 binnen. De wedstrijd was al beslist, maar Lawrence Shankland redde twintig minuten voor tijd nog de eer voor Beerschot. Na de eretreffer gebeurde er weinig spectaculairs meer en wisten beide ploegen niet meer tot scoren te komen. Door de overwinning kruipt Club dichterbij koploper Union Saint Gilloise. De achterstand bedraagt nu nog maar twee punten, maar Union heeft nog een wedstrijd tegoed.