Wedstrijdverslag

Ajax kan borst natmaken voor Haaland en BVB, Becker nekt Van Bommel

Ajax kan borst natmaken voor Haaland en BVB, Becker nekt Van Bommel

16-10-2021 17:27 Laatste update: 17:29

Borussia Dortmund reist met een goed gevoel af naar Amsterdam voor het Champions League-treffen met Ajax. De Duitsers klopten FSV Mainz zaterdagmiddag in eigen huis met 3-1 en de terugkeer plus goals van Erling Haaland was een enorme opsteker voor BVB.

Borussia Dortmund - FSV Mainz 3-1
De formatie van trainer Marco Rose, die een plekje bij de eerste elf had ingeruimd voor Donyell Malen, had maar drie minuten nodig om de score te openen. Marco Reus vond de bal voor zijn voeten en pegelde hard binnen in de korte hoek, waarmee Dortmund de gewenste voorsprong al gauw in handen nam. De marge van één werd na rust uitgebreid: Erling Haaland, die terugkeerde in de basis na een blessure, mocht aanleggen voor een strafschop en maakte er 0-2 van.

Daarna deed BVB rustig aan met het oog op de uitwedstrijd bij Ajax van komende dinsdag, maar werd het toch nog even spannend toen Jonathan Burkardt een paar minuten voor tijd de 2-1 maakte. Dat was het moment voor Haaland om zijn tweede te maken en de zege binnen te halen. Met de drie punten op zak kunnen de mannen van Rose toe gaan werken naar het Champions League-treffen in de Johan Cruijff Arena.

Union Berlin - VfL Wolfsburg 2-0
Mark van Bommel, de trainer van Wolfsburg, besloot om Wout Weghorst buiten zijn basiselftal te houden omdat zijn ploeg moeilijk scoorde. Dat pakte niet al te best uit voor de club uit de Volkswagen-stad, want het was Union dat vlak na rust de leiding nam. Voormalig NEC'er Taiwo Awoniyi scoorde en dus moest Weghorst na een uur spelen alsnog komen. Die kon geen potten breken en tot overmaat van ramp maakte Nederlander Sheraldo Becker er ook nog eens 2-0 van.

Dat betekent dat de 0-2 uitzege bij Greuther Fürth op 11 september nog steeds de laatste wedstrijd is die Van Bommel met Die Wölfe wist te winnen. De zes officiële duels die daarop volgden, leverden allemaal geen overwinning op en dus moet de gewezen Oranje-international snel met de oplossing komen. Union kan zich nu gaan richten op het Conference League-treffen met Feyenoord.

Overige uitslagen
Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 1-2 (1x Ekkelenkamp)
Freiburg - RB Leipzig 1-1
Greuther Fürth - VfL Bochum 0-1

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!